ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, στον τόπο που γέννησε τον Αθλητισμό, τα υψηλά ιδανικά του ολυμπιακού ιδεώδους , του Ευ Αγωνίζεσθαι, της αγωνιστικότητας, της συμμετοχής, της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αποτελούν πανάρχαιες αξίες του Αθλητισμού στον τόπο μας.

Η φετινή διοργάνωση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, θα δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευπαθείς ομάδες και θα στείλει ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας μέσα από την παρουσία των Ατόμων με Αναπηρία και τους συνοδούς τους, σε Άτομα με χρόνιες παθήσεις των πραγματικών νικητών της ζωής αλλά και σε Άτομα στη Τρίτη Ηλικία, που δηλώνουν παρόντες στον Αγώνα 1.000 μ. – Τρέξιμο / Βάδισμα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο αθλητισμός ενώνει και σπάει κατεστημένα. Σ’ ένα αθλητικό αλλά και κοινωνικό γεγονός, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές, ούτε διακρίσεις. Είναι όλοι αθλητές και αθλήτριες με δικαίωμα στη συμμετοχή! Είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι!

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε συνεργασία με  το Συντονιστή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ»καθηγητή κ. Αθανάσιο Στρίγκα, Ph.D., MBA