ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Δρόμος Τρεξίματος: 21,1 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης:  09:30 π.μ.

Σημείο Εκκίνησης:  Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Σημείο Τερματισμού:  Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Διαδρομή: Από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της επαρχιακής οδού, περνώντας μέσα από τα όμορφα χωριά του Δήμου, Κοσκινάς, Μάγειρας, Πλάτανος, Πελόπιο, Σμίλα, επιστροφή μέσω από Πελόπιο, Πλάτανο, τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
(Σημείωση: Το σημείο της αναστροφής γίνεται στα 21,1 χλμ. Τα υψομετρικά και η διαδρομή δεν αλλάζουν απλά η αναστροφή γίνεται λίγο πιο πίσω από αυτό το σημείο των 21,43 χλμ.)
Δείτε την διαδρομή εδώ: Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (21χλμ) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της.

Κατηγορίες:

18ο – 35ο Έτος Ανδρών – Γυναικών

35ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών.

Έπαθλα:

Απονέμεται μετάλλιο και κότινος,σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών και κύπελλο μόνο στους πρώτους

Στον πρώτο αθλητή-αθλήτρια  κάθε επιμέρους κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο

Στους τρεις πρώτους αθλητές της Γενικής κατάταξης Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και κότινος

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site:
https://event.athletopia.com/marathoniosolympias2024

 • Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 12€ :

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)
 • Αριθμό συμμετοχής
 • Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.
 • Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
 • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
 • Φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού

 Εκ μέρους των διοργανωτών θα προβλεφτεί μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και διάφορα άλλες πόλεις, στην Αρχαία Ολυμπία και αντίστροφα (εάν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αθλητών!!)

 • Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

 • Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Ημιμαραθωνίου αγώνα  δρόμου των 21 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό. Στους συμμετέχοντες στον αγώνα θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στον τερματισμό.

 • Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 3 ώρες μετά την έναρξη, λήξη 12:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

 Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

 • Κέντρο παραλαβής φακέλου

 Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στο Δημαρχείο  Αρχαίας Ολυμπίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024

 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ

 • Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.