ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 4.2 ΧΛΜ – «ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ»

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024
Δρόμος Τρεξίματος: 4.2 χλμ.
Ώρα Εκκίνησης:  09:45 π.μ.
Σημείο Εκκίνησης:  Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Διαδρομή: Ξεκινώντας από το Δημαρχείο και με κατεύθυνση το Λόφο Δρούβα, θα στρίψεις αριστερά κατεβαίνοντας για να περάσεις δίπλα από τις όχθες του μυθικού ποταμού Αλφειού και πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, θα ανέβεις προς την Ολυμπιακή Ακαδημία και αριστερά θα περάσεις μπροστά από την είσοδο του Μνημείου Πιερ Ντε Κουμπερτέν, θαυμάζοντας το τοπίο με τον Κρόνιο λόφο στα ανατολικά και τον Αρχαιολογικό χώρο στα νότια, θα περάσεις πάνω από την ομορφότερη και τρόπον τινά παραδοσιακή μεριά της Αρχαίας Ολυμπίας τη γέφυρα του ποταμού Κλαδέου, καταλήγοντας και πάλι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δείτε την διαδρομή εδώ: Δόλιχος Δρόμος 4,2 χλμ.

Δικαίωμα συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (4.2 χλμ.) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του/της.

 Κατηγορίες

α) 12ο – 18ο Έτος Αγοριών – Κοριτσιών, β) 18ο – 35ο Έτος Ανδρών – Γυναικών, γ) 35ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών

Έπαθλα

Απονέμεται μετάλλιο και κότινος  σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης, στη μια κατηγορία Αγοριών-Κοριτσιών και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια κάθε επιμέρους κατηγορίας  θα απονεμηθεί κύπελλο.

 Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site:
https://event.athletopia.com/marathoniosolympias2024

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 7€ για τους Ενήλικες και Δωρεάν για τους αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών.

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)
  • Αριθμό συμμετοχής
  • Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας
  • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
  • Φύλαξη του ιματισμού
  • Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Για τους ανήλικους αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους , ότι συναινούν για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο αγώνα.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου των 4.2 χλμ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και στο σταθμό υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι 45΄ μετά την έναρξη, λήξη 10:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

 Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024, ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Μαρτίου 2024,   ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 08:30 π.μ. – 09:00 π.μ.

 Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.