Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας θεσμικός υποστηρικτής του 5ου Μαραθωνίου Ολυμπίας

Η διοργανώτρια αρχή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ολυμπίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας είναι Θεσμικός Υποστηρικτής της διοργάνωσης

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Κωσταριάς «ευχαριστεί την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ερωφίλη Κόλλια και τους συνεργάτες της, τόσο για τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της στη μέχρι τώρα  επιτυχία αυτής της διοργάνωσης αλλά και για την παροχή κάθε διευκόλυνσης, προκειμένου να αναδειχτούν τα υψηλά ιδανικά του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, στον τόπο που γέννησε του Ολυμπιακούς αγώνες»

H Προϊστάμενη της Εφορείας, κα Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, Αρχαιολόγος, δήλωσε

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας θεσμικός υποστηρικτής του 5ου Μαραθωνίου Ολυμπίας.

Μετρώντας αντίστροφα για τη μεγαλύτερη γιορτή της Ηλείας, τον 5ο Μαραθωνίο  Ολυμπίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στέκει αρωγός στη φιλόδοξη και πολυδιάστατη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη η Προϊσταμένη της Εφ.Α.Ηλείας Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια δήλωσε σχετικά: “Όπως  έχουμε πράξει επανηλειμένα στο παρελθόν έτσι και τώρα η Εφορεία μας θα συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία αυτής της σημαντικής διοργάνωσης και κάθε παρόμοιας προσπάθειας που προάγει τις αξίες του Ολυμπισμού και ταυτόχρονα τιμά και σέβεται τον αρχαιολογικό πλούτο της Ηλείας. Η πλήρης κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρηματίων, εθελοντών, ο αξιοθαύμαστος αγώνας και η υπερπροσπάθεια των αθλητών και η συμμετοχή του κόσμου, προσθέτουν αξία και ενισχύουν τα μηνύματα και νοήματα που εκπέμπει ο τόπος και την ίδια στιγμή, με την δράση τους, ζωντανεύουν την αρχαία διαδρομή από την Ήλιδα στην Ολυμπία που ακολουθούσε η μεγαλειώδης ιερά πομπή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής ιστορίας “.