Ο μαραθωνιοσ ολυμπιασ

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνισθούν στην μαραθώνια απόσταση στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Παράλληλα θα αναπτυχθούν γύρω από τη διοργάνωση πολιτιστικά και άλλα δρώμενα με στόχο τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του νομού Ηλείας και την προβολή και ανάδειξή του σε όλα τα επίπεδα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 42,195 μ.

Ημερομηνία: Κυριακή 1 Απριλίου

Εκκίνηση: ΄Ηλιδα (Αμαλιάδα)

Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία

Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.

Χρονικό όριο: 6 ώρες

Μια διαδρομή γεμάτη ενέργεια!
Στους σταθμούς υδροδοσίας, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισοτονικό, Φυσικό Μεταλλικό Νερό, αλλά και ενεργειακό gel αποκτώντας έτσι την ενυδάτωση και την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. . Οι σταθμοί υδροδοσίας θα βρίσκονται στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20χλμ., 25χλμ., 30χλμ., 34χλμ., 36χλμ., 39χλμ. και στον Τερματισμό.
Ενώ μετά τον τερματισμό τους θα τους περιμένουν μπανάνες για θρεπτική και άμεση αποκατάσταση.

Περιγραφή της διαδρομής

H διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερμού για να κατευθυνθεί μέσω των οδών Αντ. Πετραλιά, Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου στην ΕΟ Πάτρας Πύργου. Συνεχίζει περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 4ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ